Nous cursos de formació i noves càpsules gratuïtes.

Des d’Arkhé estem contínuament treballant per oferir-vos una oferta formativa amplia, actual i de qualitat, que esperem que us resulti interessant. A continuació trobareu un breu resum dels nous cursos i càpsules que estem preparant de cara a aquests mesos vinents, als quals ja us hi podeu inscriure!

Propers cursos:

La situació dels “MENA” de primera mà

Ens aproparem a la realitat dels infants i adolescents estrangers no acompanyats procedents del Marroc. On es tractaran els diferents aspectes que envolten als infants i adolescents no acompanyats. Entendrem el motiu de la immigració d’aquests joves, la cultura del seu país d’origen, parlarem del llenguatge (tant les paraules clau que utilitzen, com el llenguatge que utilitzem els/les professionals) i s’oferiran diferents eines i recursos per tal de poder crear noves maneres de relacionar-nos, evitant la diferència i la “por” a l’estrany.

Amb tot això, es pretén poder millorar l’atenció que s’ofereix a aquests adolescents i com a conseqüència si es senten compresos i acompanyats, també millorar la seva resposta i la seva implicació amb la seva situació actual.

Tindrà llocs els dies 10, 17, 24 i 31 d’octubre al CEESC (Barcelona).

Intervenció psicosocial amb víctimes de tràfic d’éssers humans

Coneixerem els principals conceptes relacionats amb víctimes de tràfic d’éssers humans, la legislació que criminalitza aquest delicte i ofereix suport a les víctimes i la situació actual d’aquest fenomen en territori nacional i català.

Aquest coneixement de la realitat ens servirà per desenvolupar estratègies en l’àmbit de la intervenció psicosocial amb les dones víctimes d’aquest delicte, centrant-nos en el rol del/de la professional que s’acosta a la realitat de la víctima, desenvolupant vincles de confiança que li permeten reconèixer, acompanyar, assessorar i potenciar la resiliència de les víctimes de TEHFES.

El curs és online, la seva duració és de 35h repartides en 8 setmanes lectives, començant el 16 d’octubre.

Intervenció socioeducativa i literatura

Els àlbums il·lustrats ens ofereixen la possibilitat d’acompanyar els infants o adolescents establint un vincle a través de les històries que posarem sobre la taula en les nostres trobades, tutories o espais d’intervenció.

Tindrà llocs els dies 15, 16, 22 i 23 d’octubre al CEESC (Barcelona).

Introducció a la comunicació NoViolenta

Aquest curs és una introducció a la Comunicació NoViolenta (CNV), destinat a totes les persones que els desperti interès i que vulguin introduir-se en la seva pràctica, tant per aplicar-la en l’entorn professional com personal. Practicar la CNV és fer un canvi en el llenguatge que utilitzem de forma automàtica que sovint pot ser font de conflictes mal viscuts i violència, per posar la nostra atenció en els sentiments i les necessitats.

Dates properament.

Properes càpsules gratuïtes:

Introducció a la intervenció social amb víctimes de tràfic d’éssers humans

Aquesta càpsula formativa vol fer una petita introducció en la intervenció amb Víctimes de Tràfic d’éssers Humans amb finalitats d’explotació Sexual, on de forma superficial, s’explicaran alguns dels àmbits relacionats, com la Conceptualització i legislació relativa al Tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual (TEHFES); La situació actual de TEHFES; Les estratègies d’intervenció socia o els recursos disponibles per a víctimes de TEHFES.

Es celebrarà el dia 20 de setembre al CEESC (Barcelona).

Aspectes clau per millorar la intervenció socioeducativa amb MENA

En aquesta Càpsula es plantejaran un seguit d’aspectes a tenir en compte per entendre millor la situació d’infants i adolescents no acompanyats procedents del Marroc.

Es celebrarà el dia 11 d’octubre al CEESC (Girona).

Comunicació empàtica: Comunicació NoViolenta

Amb aquesta càpsula presentem què és la Comunicació NoViolenta (CNV) a grans trets per tal de poder transmetre de quina manera pot ser d’ajuda tant en el marc laboral dels educadors/es socials, com per millorar les relacions de les persones en qualsevol àmbit de la vida.

Es celebrarà el dia 25 d’octubre al CEESC (Barcelona).

Entrades recents

Categories

Etiquetes