
Arkhé Formació
La nostra oferta formativa està creada per cursos de formació qualificats de diferents àmbits socials, i dirigida a estudiants i professionals de l’acció social, per a la millora i actualització dels seus coneixements i habilitats. Fomentant així, la millora i la transformació social.
Tots els cursos estan certificats per l’Associació Arkhé i alguns d’ells també estan certificats pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.
De mica en mica anirem ampliant el ventall de cursos i realitzarem noves edicions dels ja disponibles. Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat. A continuació podeu trobar els cursos ordenats per categories.
La competència cultural amb perspectiva de gènere en l’atenció psicosocial (2a edició)
Tant Gènere com Cultura són conceptes fluids i polisèmics, íntimament embolicats en la cultura, o sigui, en el context social, econòmic, mediambiental i de classe, entre altres. Per tant, el maneig dels mateixos i la forma com s’interrelacionen des d’una perspectiva adaptativa ha de constituir la base d’una intervenció psicosocial efectiva.
Treball amb famílies en el sistema de protecció (3a edició)
En el treball amb les famílies des dels centres no podem limitar-nos al compliment d’aquelles obligacions que se’ns demanen, per part de qui ens contracta, sinó que, per a respondre amb garanties al nostre encàrrec, és necessari preparar-nos per a poder atendre a les famílies adequadament.
El que no es veu no existeix: documentació visual en educació (2a edició)
Documentar resulta rellevant per visibilitzar i, al mateix temps, per seguir aprenent i generant coneixement. És necessari tenir eines per poder portar-ho a terme i reflexionar sobre la importància de crear xarxes de coneixement.
Iniciació al Coaching. Acompanyament i autoconeixement
La finalitat d’aquesta formació és obtenir una visió global del que implica un procés de Coaching per una persona, conèixer algunes eines bàsiques del mateix i fer una petita introspecció dins la part pràctica.
El fenomen del sensellarisme
El sensellarisme sovint és tractat i comentat amb opinions molt poc contrastades i sense coneixement empíric. En aquest curs volem donar una pinzellada de realitat d’aquest fenomen tan complex, així com veure’n les causes i conseqüències que se’n deriven.
Introducció a la Comunicació NoViolenta: Un llenguatge per a la transformació social
Aquest curs és una introducció a la Comunicació NoViolenta, destinat a totes les persones que els desperti interès i que vulguin introduir-se en la seva pràctica, tant per aplicar-la en l’entorn professional com personal.
Intervenció socioeducativa i literatura
Els àlbums il·lustrats ens ofereixen la possibilitat d’acompanyar els infants o adolescents establint un vincle a través de les històries que posarem sobre la taula en les nostres trobades, tutories o espais d’intervenció.
Comunicació empàtica: Comunicació NoViolenta
Què és la Comunicació NoViolenta a grans trets per tal de poder transmetre de quina manera pot ser d’ajuda tant en el marc laboral dels educadors/es socials, com per millorar les relacions de les persones en qualsevol àmbit de la vida.
Intervenció psicosocial amb víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual (2a edició)
Al llarg d'aquesta formació coneixerem els principals conceptes relacionats amb víctimes de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, la legislació que criminalitza aquest delicte i ofereix suport a les víctimes i la situació actual d'aquest fenomen en territori nacional i català.
Més a prop dels MENA: Formació vivencial sobre la intervenció amb menors d’edat estrangers no acompanyats procedents del Marroc
Un apropament genuí a la realitat dels MENA marroquins/magribins per a la a comprensió mútua i la facilitació d’eines, adreçat a professionals vinculats i/o en contacte amb aquest col.lectiu.
Aspectes clau per millorar la intervenció socioeducativa amb infants i adolescents no acompanyats procedents del Marroc (edició Girona)
Aspectes a tenir en compte per entendre millor la situació dels MENA, abordant la procedència i l’arribada, la tasca socioeducativa, així com els aspectes més controvertits que els envolten.
Introducció a la intervenció social amb víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual
Aquesta càpsula formativa vol fer una petita introducció en la intervenció amb víctimes de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, on de forma superficial, s’explicaran alguns dels àmbits relacionats.
Aspectes clau per millorar la intervenció socioeducativa amb infants i adolescents no acompanyats procedents del Marroc (edició Barcelona)
Aspectes a tenir en compte per entendre millor la situació dels MENA, abordant la procedència i l’arribada, la tasca socioeducativa, així com els aspectes més controvertits que els envolten.
Coeducació i acolliment en centres de protecció a la infància i l’adolescència (4a edició)
La perspectiva de gènere en els centres de protecció a la infància i adolescència. Com prendre consciència i treballar per erradicar les estructures i els estereotips creats.
Matricula’t i uneix-te a Arkhé Formació
Omple el formulari i contactarem amb tu per formalitzar la inscripció.