Comunicació empàtica: Comunicació NoViolenta

Introducció i contingut

Amb aquesta càpsula presentem què és la Comunicació NoViolenta (CNV) a grans trets per tal de poder transmetre de quina manera pot ser d’ajuda tant en el marc laboral dels educadors/es socials, com per millorar les relacions de les persones en qualsevol àmbit de la vida. Veurem a què ens referim quan parlem de comunicació violenta (dins del marc de la CNV) i com aquesta pot ser origen de conflicte. És a dir, observar el llenguatge que utilitzem en la quotidianitat i que sense adonar-nos-en pot allunyar-nos de la realitat; com ara els judicis morals, les comparacions, el llenguatge binari, etc. La CNV és una proposta de llenguatge creada per Marshall B. Rosenberg, que ajuda a estar en connexió amb els altres i amb un/a mateix/a, que afavoreix la pressa de responsabilitat de les nostres accions, i per tant, la llibertat.

«Un enfoque específico de la comunicación, hablar y escuchar, que nos lleva a dar desde el corazón, a conectarnos con nosotros mismos y con otras personas de una manera que permite que aflore nuestra compasión natural. Doy a este enfoque el nombre de “Comunicación no violenta”, uso la expresión “no violenta” en el mismo sentido en que la utilizaba Gandhi al referirse a la compasión que el ser humano expresa de un modo natural cuando su corazón renuncia a la violencia. Pese a que quizá no consideremos “violenta” nuestra actitud al hablar, a menudo nuestras palabras ofenden o hieren no sólo a los demás, sino también a nosotros mismos

Marshall B. Rosenberg.

Si t’agrada aquesta càpsula apunta’t al curs d’Introducció a la Comunicació NoViolenta: Un llenguatge per a la transformació social.

Càpsula organitzada per Associació Arkhé

Amb col·laboració amb el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya

M’apunto!
NINA GASOLPeriodista i formadora de CNV
Vaig conèixer la CNV mentre vivia a França i em va captivar. Vaig veure en ella tant una eina de transformació social com una gran ajuda en la meva vida personal, pel que fa les relacions, la comunicació i la claredat en moments confusos. La comunicació i la transformació social han estat sempre presents dins el motor de les meves accions, és per això que vaig estudiar Periodisme, un màster especialitzat en els mitjans de comunicació i la globalització enfocat a la recerca, i un postgrau en Cultura de Pau. I ha estat al descobrir la CNV, que he sentit de manera més profunda com es casen aquestes dues inquietuds. És per això que vaig iniciar la meva formació a França i l’he continuat aquí a Catalunya. La CNV és abans que tot una pràctica, així que segueixo practicant, formant-me i aprenent dia a dia.

Requisits

  • Per a realitzar aquesta càpsula no es requereix experiència formativa prèvia.
  • El càpsula s’impartirà en català.
  • És necessari fer la inscripció per poder disposar de plaça.
  • Arkhé es reserva el dret de suspendre el curs per motius de no viabilitat.

Places, duració i preu

  • Les places són limitades.
  • La modalitat de la càpsula és presencial i la seva duració és de 2h aproximadament.
  • La càpsula es realitzarà el dijous 25 d’octubre de 2018 a les 18.00h a la seu del CEESC a Barcelona.
  • La càpsula és gratuïta.

                                                                             Comparteix aquesta càpsula!